MÉTEO
Societat 29/01/2011

Fins a 30 centímetres de neu nova a la Cerdanya i el Ripollès

Els gruixos més importants s'acumulen a les cotes altes del Pirineu però la neu també apareix a les valls i a moltes comarques de la Catalunya central

Marc Candela
1 min

BarcelonaLes precipitacions han anat escombrant el país d'oest a est a mesura que avançava el divendres i aquesta passada nit i matinada s'han concentrat a les comarques de Girona, on han deixat fins a 57 litres a Sant Pere Pescador, 50 a la Bisbal d'Empordà o 41 a Girona.

La neu ha acumulat gruixos de fins a 30 centímetres a la vall de Camprodon i a les cotes altes de la Cerdanya però també ha deixat uns 5 centímetres a la plana ceretana i ha enfarinat molts municipis del Prepirineu i la Catalunya central com ara Ripoll, Seva, Castellterçol o la Llacuna. De fet, en les últimes hores s'han vist flocs a només 600 metres d'altitud.

Tot i aquest rebombori, el matí es presenta tranquil, amb força estones de sol i pluja restringida a l'Alt Empordà. Per tant, una bona activitat per aquest dissabte pot ser anar a tocar neu al Monteny, els Ports o les muntanyes de Prades, on s'han acumulat gruixos de fins a 15 centímetres.

De totes maneres, un petit retrocés de la pertorbació farà que aquesta tarda les nevades reapareixin al Pirineu -sobretot l'oriental- i que de cara al vespre el paraigua s'hagi de tornar a obrir a moltes comarques de Girona i fins i tot en alguns punts de la Catalunya central. La cota de neu anirà baixant progressivament fins a rondar els 700 metres a últimes hores d'avui dissabte.

stats