TERRITORI
Societat 23/12/2010

La Fiscalia de Tarragona estudia obrir una investigació pel vessament de cru

La Fiscalia de Tarragona està recollint informes de Salvament Marítim per avaluar si hi va haver delicte contra el medi ambient en l'abocament de cru que es va produir ahir procedent de la plataforma Casablanca de Repsol

Efe
1 min
Imatge de la taca de cru

TarragonaLa Fiscalia de Tarragona estudia obrir una investigació d'ofici per l'abocament de cru que es va produir ahir des de la plataforma Casablanca de Repsol. Segons fonts de la Fiscalia, s'estan recollint informes de Salvament Marítim per avaluar si va poder produir-se un delicte contra el medi ambient i si es pogués acusar els responsables de Repsol de negligència. Fins ara, tots els casos similars en què ha actuat la Fiscalia han arribat a judici.

La taca originada arran d'un vessament de cru procedent de la plataforma Casablanca de Repsol, situada a uns 54 quilòmetres davant de la costa de Sant Carles de la Ràpita, té una extensió d'uns 19 quilòmetres quadrats i es troba a uns 30 quilòmetres de la costa. De moment, la Confraria de Pescadors de Sant Carles de la Ràpita té previst pescar durant el dia d'avui amb normalitat, de la mateixa manera que va fer ahir. Les previsions meteorològiques apunten que avui, com a conseqüència del vent de mestral previst a la zona, l'abocament es desplaci mar endins, la qual cosa afavorirà les tasques de recollida.

A causa d'aquest accident continua activat des de les 12.30 hores d'ahir el pla per contingències marines i Salvament Marítim, i una desena de mitjans treballen a la zona per netejar-la, una tasca que s'espera que estigui finalitzada demà. La subdelegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarès, ha assenyalat que han obert un expedient informatiu per aquest succés.

L'accident es va produir ahir a la matinada durant les operacions de posada en funcionament de la plataforma Casablanca -aturada uns dies per operacions de manteniment programades-, quan es va produir un abocament de gairebé 180 metres cúbics d'hidrocarbur al mar.

stats