SOCIETAT
Societat 21/12/2011

La Fiscalia demana 5 anys de presó per al gendre dels Tous

Coromines torna als jutjats per resoldre els recursos. La seva defensa s'oposa a pagar els 310.000 euros d'indemnització que se li van imposar a la sentència

Ara
1 min

BarcelonaEl gendre dels Tous, Lluís Corominas, ha tornat avui als jutjats, aquest cop assegut davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), on s'ha celebrat la vista pels recursos de les parts contra la sentència que el va absoldre de l'homicidi d'un lladre que havia entrat a casa dels joiers el desembre de 2006.

La fiscal ha tornat a demanar avui una condemna de cinc anys de presó, ja que considera que durant el judici va quedar demostrat que no és sostenible la tesis que Coromines estava dominat per "una por insuperable". Creu que el veredicte del jurat va ser "absurd, il·lògic i irracional". En la mateixa línia, l'acusació particular ha elevat la seva petició a onze anys i mig i ha plantejat com a alternativa que se celebri un nou judici amb tribunal popular.

Per la seva banda, la defensa del gendre dels Tous s'ha oposat al pagament dels 310.000 euros d'indemnització que se li van imposar en la sentència, i ha carregat contra la magistrada que la va dictar perquè considera que va alterar el veredicte del jurat.

La Fiscalia va intentar amb el seu recurs que el TSJC repetís en la vista d'avui gran part del judici contra Corominas, sense jurat, però el tribunal va rebutjar aquest plantejament inèdit i va acceptar revisar el cas visionant només de nou les gravacions de les càmeres de seguretat de la casa dels joiers, que mostren, entre altres instants, la seqüència de la mort del suposat lladre.

stats