Societat 27/06/2011

La Fiscalia estudia la denuncia de la Generalitat contra Plataforma per Catalunya

El fiscal coordinador del servei d'Odi i Discriminació de Barcelona, Miguel Angel Aguilar, ha rebut i examina la denúncia que han presentat els serveis jurídics del Departament de Benestar Social i Família contra membres del partit per la difusió d'un fullet de propaganda política amb el nom d'un presumpte immigrant

Redacció
1 min

BarcelonaAguilar ha confirmat avui que el gabinet jurídic del departament de Benestar Social i Família va presentar la setmana passada una denúncia contra membres de PXC per la difusió d'un fullet amb propaganda política que incloïa la reproducció d'un xec amb el nom d'un presumpte immigrant magribí.

En aquesta reproducció de taló bancari, PxC assegurava que eren els diners que el supòsit immigrant havia rebut de la Generalitat.

En la seva denúncia, el departament de Benestar Social i Família fa constar que la informació que contenia el fullet de PxC, difós en algunes localitats com Mataró (Maresme) i Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) durant la passada campanya electoral de les municipals, és absolutament falsa.

El fiscal contra els delictes d'odi i discriminació ha informat que les diligències preprocessals s'han obert per recopilar tota la informació abans de començar un procediment judicial.

Aguilar ha dit, no obstant això, que la difusió de falsos rumors sobre les ajudes que reben les persones immigrades no contribueix a consolidar el model de convivència aconseguit a Catalunya i ha aplaudit iniciatives com la de l'ajuntament de Barcelona d'instaurar la figura de l'agent antirumors per lluitar contra els falsos tòpics sobre els col·lectius d'immigrants.

stats