SOCIETAT
Societat 16/06/2011

La Fiscalia obre diligències per investigar els actes violents contra els diputats

No s'inclouen els actes de desobediència que es van produir durant les batusses entre Mossos i 'indignats'. Els agents van detenir sis persones aquest dimecres

Agències
1 min
Els diputats Alfons López Tena (SI) i Gerard Figueras (CiU)

BarcelonaLa Fiscalia ha obert diligències per investigar els actes violents que ahir van protagonitzar alguns dels indignats de Barcelona, amb insults i atacs a diputats, als quals van intentar impedir l'accés al Parlament, segons han informat fonts judicials. La Fiscalia ha requerit als Mossos d'Esquadra l'atestat policial sobre el cas i la identificació de les persones que van protagonitzar fets violents contra els diputats. Malgrat que s'han obert aquestes diligències, com que ja es van produir ahir sis detencions en relació amb aquests fets, possiblement la Fiscalia haurà d'inhibir-se a favor del jutjat que hagi d'investigar els incidents.



La investigació se centrarà en aquelles persones que van utilitzar la força, la violència o van proferir amenaces greus cap als diputats, però no cap a les persones que únicament es van manifestar a les portes de la cambra catalana. No englobaria els actes de desobediència o atemptat a l'autoritat que puguin haver sigut comesos per persones que es van enfrontar als Mossos per aquests incidents.

Les diligències es basen en l'article 498 del Codi Penal, que castiga amb pena de presó de tres a cinc anys "els que fan servir força, violència, intimidació o amenaça greu per impedir a un membre del Congrés dels Diputats, del Senat o d'una assemblea legislativa de comunitat autònoma assistir a les seves reunions, o, pels mateixos mitjans, coartessin la lliure manifestació de les seves opinions o l'emissió del seu vot".

stats