Societat 17/06/2011

La Fiscalia investiga 140 denuncies de casos de 'nens robats' a Catalunya

Els fiscals de l'Estat espanyol acorden un protocol comú i fer proves d'ADN quan calgui per tirar endavant les investigacions

Acn
1 min
Membres de l'associació estatal d'afectats per les "adopcions irregulares" (Anadir) manifestant-se davant de la Fiscalia General de l'Estat, a Madrid, per reclamar que s'investiguin els casos de 'nens robats' / ARTURO RODRÍGUEZ

ValènciaLa Fiscal Superior de Catalunya, Teresa Compte, ha assenyalat aquest divendres que hi ha en marxa 140 investigacions per denúncies per possibles casos de 'nens robats'. Compte ha donat aquesta xifra en roda de premsa posterior a la reunió de fiscals superiors celebrada a València i presidida pel Fiscal Superior de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido.

La junta ha acordat establir dos protocols comuns d'actuació a les fiscalies de l'Estat espanyol en relació amb l'atenció personalitzada a víctimes i proves d'ADN per intentar aclarir els casos de manera científica.

Al conjunt de l'Estat s'investiguen 849 casos. Les fiscalies consideren aquests casos delictes de detenció il·legal amb l'agreujant que els detinguts eren menors.

stats