EXPOSICIÓ
Societat 17/12/2010

La revista 'Descobrir' fa un tomb pel país de les emocions

Eugènia Sendra
2 min

BARCELONA.L'estela d'un Lincoln al cap de Barbaria, a Formentera; la transhumància de cavalls de Merenç, a Núria; el congost de Mont-Rebel. Les fotografies (i la història que imaginem que hi ha darrere) conviden a trepitjar el lloc, de la mateixa manera que el relat de Marco Polo cap a terres asiàtiques va animar molts a fer la Ruta de la Seda. Benvinguts a El país de les emocions , l'exposició que es pot veure al Palau Robert de Barcelona fins al març.

El 1997 naixia la revista Descobrir Catalunya . Els objectius: apropar el territori portant-lo al sofà de casa o incitant a arribar fins als paratges de les fotografies (mapa en mà, són a menys de tres-cents quilòmetres de distància). Descobrir la flora, la fauna, els personatges i les històries de Catalunya, ad hoc i amb el màxim de rigor periodístic i fotogràfic. "És més que una revista de geografia i viatges, que ho som, però ens agrada definir-nos com una revista de país", explica Joan Morales, director de Descobrir Catalunya , "Treballem amb escriptors, periodistes i fotògrafs d'un cert renom que, a través de les seves creacions, ens han transmès l'amor que senten pel país i ens conviden a conèixe'l".

13 anys passejant per Catalunya

El número 150 de la revista (al quiosc ja es ven la Descobrir 151) ha estat l'excusa de la mostra El país de les emocions , on s'han volgut ressaltar els idearis de la publicació. És tot un homenatge al periodisme de territori i paisatge i al periodisme d'autor; també és una reivindicació del turisme de proximitat. A El país de les emocions , uns senyals de trànsit indiquen el recorregut per unes fotografies impressionants, alguns dels reportatges emblemàtics de la casa i les veus dels protagonistes d'aquestes històries. El salt al món digital i el feedback dels lectors comparteixen espai amb cent cinquanta finestres al territori, que amaguen les portades de la Descobrir.

La interactivitat pren forma de metàfora: hi ha país per conèixer, gaudiu del viatge.

stats