Societat 29/04/2011

Sense metro en dues línies per una tempesta sobre el Barcelonès

Operaris de TMB treballen aquesta matinada per intentar restablir el servei al matí. La tempesta ha estat breu però ha deixat molta aigua i diverses calamarsades

Miquel Bernis
2 min
Sant Adrià de Besòs / Marta Cubí

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Operaris de TMB passaran la matinada treballant per restablir el servei a les línies 9 i 10, dues de les més noves de la xarxa, que han quedat fora de servei a última hora de la tarda per les inundacions que ha causat la tempesta que ha caigut sobre el Barcelonès.

Ha estat una tempesta breu però intensa, i ha escombrant sobretot les comarques de Barcelona i les de Girona, on ha deixat diverses calamarsades i pedregades que també han causat problemes a la xarxa viària.

Segons ha explicat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), el servei s'ha de metro a les línies 9 i 10 s'ha suspès a tres quarts de vuit del vespre i s'ha restablert parcialment poc després. Però les inundacions que havien provocat la primera aturada s'han repetit i l'empresa ha decidit suspendre el servei totalment i habilitar un servei d'autobusos alternatiu, que cobreix la zona de la Sagrera, Can Zam i Gorg.

També a causa de les fortes pluges s'ha tancat un dels dos vestíbuls de l'estació de Torre Baró- Vallbona de la L11. I entre les 19.53 i les 20.45 s'ha tancat una de les andanes d'Artigues-Sant Adrià, de la L2, en què els trens no s'aturaven direcció Badalona Pompeu Fabra.

Pel que fa a les carreteres, hi ha hagut moltes retencions a la ronda de Dalt, que ha arribat a estar tallada a l'altura de Santa Coloma de Gramenet. A la ronda Litoral també hi hagut retencions en diferents trams entre la Zona Franca i el Nus de la Trinitat, en sentit Besòs, i entre el nus de la Trinitat i Guipúscoa, en sentit Llobregat. A la C-17 hi hagut 4 quilòmetres de cua entre Montcada i Barcelona, en sentit sud i la B-30 ha estat tallada a Badia del Vallès en sentit Martorell. A la C-58 s'ha acumulat força aigua entre Terrassa i Ripollet en tots dos sentits de la marxa, fet que també ha dificultat la circulació.

Tempestes intenses

La tempesta més forta s'ha gestat entre el Bages i el Solsonès i ha avançat cap al Vallès on encara hi ha arribat amb molta força. Es va endinsant al mar però abans ha descarregat també amb intensitat al Barcelonès i al sud del Maresme. Al seu pas ha deixat calamarsa o fins i tot pedra a diferents municipis. No ha estat l'única calamarsada de la tarda però sí que ha estat la més intensa i la que ha afectat més municipis.

Les tempestes han avançat a força velocitat, de l'interior cap a la costa, i això ha evitat que s'hagin acumulat quantitats d'aigua molt importants. Els registres més importants de la tarda fins ara són els 27 litres de Moià, 29 a Badalona, 26 a Castellar el Vallès, 22 litres de Vic, els 20 litres a Olot, 17 a Sant Hilari o els 10 de Girona.

stats