CULTURA
Societat 02/01/2011

El Fòrum de les Cultures 2016, en dubte

La celebració del Fòrum de les Cultures del 2016, que havia de tenir lloc en dues seus simultàniament -Quebec i a la ciutat d'Amman a Jordània- no està clara després que la premsa del Quebec hagi anunciat la intenció de l'alcalde de la ciutat de renunciar-hi. La polèmica ha encès els ànims de CiU que recrimina al govern d'Hereu la manca d'informació

Maria Ortega
1 min

BarcelonaLa polèmica està servida a l'Ajuntament de Barcelona. Després de la pujada de tensió per la idea de col·locar el monòlit homenatge als gais represaliats davant de la Sagrada Família, ara el malestar polític se centra en l'organització del Fòrum de les Cultures 2016. El diari local del Quebec Le jounal de Québec va publicar el passat 22 de desembre la intenció de l'alcalde de la ciutat, Régis Labeaume, de renunciar a l'organització de l'esdeveniment, que havia de ser simultani al Quebec i a la ciutat d'Amman a Jordània. Segons la premsa del Quebec, la decisió s'hauria pres pel rebuig a organitzar-lo conjuntament amb la ciutat d'Amman i pel poc entusiasme de la població en aquesta celebració, així com també pel "desastre" de la convocatòria a Valparaíso.

El portaveu de CIU a l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, ha denunciat la manca d'informació sobre aquest fet, sobretot tenint en compte que el candidat a l'alcaldia de CiU, Xavier Trias, forma part del Patronat de la Fundació del Fòrum. Forn ha explicat que en el transcurs de la propera setmana es demanarà una reunió d'urgència per deixar les coses clares sobre la celebració del Fòrum en la seva cinquena edició, la del 2016, i ha apuntat que espera que "no s'hagi amagat informació de manera deliberada per no perjudicar la campanya per l'alcaldia".

stats