TERRORISME
Societat 17/12/2010

França condemna a 20 anys els exdirigents d'ETA Albisu i Iparraguirre

Com a cap polític i antiga responsable financera de l'organització terrorista, respectivament. Hauran de complir almenys dos terços de la condemna

Efe
1 min
etarre

ParísEls exdirigents d'ETA Mikel Albisu, àlies Mikel Antza, i María Soledad Iparraguirre, Anboto, han estat condemnats a vint anys de presó, com a cap polític i antiga responsable financera de l'organització terrorista, respectivament.

El Tribunal Penal de París també ha condemnat a Albisu i Iparraguirre, detinguts el 3 d'octubre de 2004 al sud-oest de França, a què hagin de complir almenys dos terços de la condemna de manera efectiva.

El veredicte no ha arribat finalment tan lluny com volia el fiscal, que havia demanat 30 anys per a tots dos, la màxima condemna possible a França pel càrrec de dirigir una organització terrorista.

Els jutges també van condemnar a 17 anys de presó Juan Cruz Maiza, com antic responsable dels amagatalls on ETA guardava els seus arsenals d'armes i explosius i van dictaminar que haurà de passar a la presó almenys dos terços d'aquest temps.

stats