Societat 06/03/2012

Fred d'hivern i alguns intervals de núvols

El dia ha començat fins a 7 graus menys que ahir en alguns casos. Avui hi haurà estones de cel mig ennuvolat, sobretot a les comarques de Girona i de Barcelona

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaL'entrada d'aire fred s'ha començat a notar aquest matí. Força capitals de comarca a l'interior han baixat sota zero i en conjunt les temperatures a primera hora eren dos o tres graus més baixes que ahir. En ciutats com Girona o Vic, però, aquesta diferència era de més de 5 graus. A Vic el dia ha començat a -4 graus, al centre de Girona, amb 0. Altres mínimes: Lleida -1, Cervera -2, Sabadell 5, Tarragona 5, Palma 6, Barcelona 7, València 8. Durant la nit una cadena de xàfecs ha descarregat amb ganes a Mallorca, han caigut fins a 16 l/m2, per exemple, a Campanet, o 12 a Llucmajor, segons dades de la xarxa Meteoclimatic.

Avui circularan intervals de núvols, sobretot a les comarques del nord-est, i principalment durant el matí, però a moltes comarques el cel es mantindrà bàsicament clar. Només es repetiran nevades al vessant nord del Pirineu i caurà algun xàfec puntual al nord de les Illes. La tramuntana no afluixarà i continuarà bufant amb ganes a l'Empordà; el mestral també es deixarà sentir, sense ratxes fortes, a l'Ebre.

Aquest migdia molts termòmetres no passaran dels 15 graus, i en general la setmana es presenta força hivernal. Dijous, quan les temperatures ja s'hagin recuperat d'aquesta entrada d'aire fred, n'arribarà una altra que farà que divendres i dissabte també comencin amb ambient de ple hivern. Cap d'aquests canvis portarà precipitacions. Aquest hivern tan sec s'allarga, i no s'intueixen pluges en un termini de 8 o 10 dies. Tot fa pensar que el pròxim cap de setmana serà de bon temps, encara amb matins d'hivern, però ja amb migdies més suaus.

A www.ara.cat/meteo trobareu les previsió per al vostre municipi fins al cap de setmana.

stats