SOCIETAT
Societat 16/04/2012

Es tatua un codi QR al braç i el subhasta com a suport de publicitat

L'oferta 'Anuncia't al braç del Fred' consistirà en anunciar-se durant 30 dies al braç del jove publicista. Per ara, han licitat l'anunci a eBay 12 persones que ofereixen uns 50 euros

Efe
2 min
Image del tatauge d'un Bidi en un braç com a suport publicitar / EFE, Leo Burnett

BARCELONAFred Bosch portava diversos mesos volent-se fer un tatuatge però no sabia de què. Al final se li va ocórrer un 'QR', un codi de barres que dóna informació en llegir-lo a través del mòbil. A la seva empresa, Leo Burnett, li va semblar un bon suport publicitari i la licitació per aconseguir l'espai ha començat avui a eBay.

"És totalment el contrari a l'esclavitud. No sóc un home anunci. És un experiment que em va proposar la meva companyia i que a mi m'ha encantat", explica Bosch. Va visitar a més de 20 tatuadors de Madrid però tots li deien que era pràcticament impossible reproduir el codi, un tipus d'etiqueta quadrada plena d'angles i quadres que ja apareix en suports molt diferents, des d'un bitllet d'avió a una revista, per proporcionar informació addicional al consumidor.

"El tatuatge havia de ser molt precís, perquè qualsevol variació s'entendria com un píxel diferent pel mòbil i no funcionaria. Es van atrevir a fer-ho en un estudi i el telèfon ho llegeix perfectament", explica. Ell pot carregar-ho amb els continguts que vulgui i, de fet, en les 4.000 descàrregues que ja han fet ell mateix, els seus amics "i els cambrers de molts bars" han pogut veure des de frases a vídeos. Quan va ensenyar el tatuatgea l'agència de publicitat en la qual treballa els va semblar "una idea boníssima" per fer una campanya, perquè un anunciant ho usés com a suport.

Van decidir llavors utilitzar eBay com a casa de licitacions i han obert avui la subhasta, que romandrà activa fins al 26 d'abril, amb el títol 'Anuncia't al braç del Fred'. L'oferta és anunciar-se durant 30 dies en el braç de Bosch. Ja han licitat 12 persones i ofereixen 51,25 euros.

stats