Societat 25/06/2012

La Fundació Banc dels Aliments arriba als 25 anys d'història atenent 114.816 persones el darrer any

El president, Antoni Sansalvadó, assegura que no serveix de res queixar-se que les coses van malament sinó que "cal actuar"

Ara
1 min
Acte de celebració dels 25 anys de la Fundació Banc dels Aliments. / ACN

BarcelonaLa Fundació Banc dels Aliments ha arribat enguany als 25 anys i ho ha fet en un moment social difícil per la crisi. Un moment que ha fet que el 2011 hagi repartit més de 10.000 tones d'aliments entre 114.816 persones. L'entitat ha commemorat l'aniversari aquest dilluns amb un acte institucional al Cosmocaixa, amb el qual ha volgut agrair la seva ajuda a les 320 empreses donants i els 200 voluntaris amb que compta.

La Fundació del Banc dels Aliments va néixer el 1987 de la mà de Jordi Peix, actual vicepresident de l'organització. Peix ha explicat que llavors, en un moment de crisi i transició, van escollir "treballar pels pobres" i ha assegurat que avui dia aquesta tasca continua sent molt necessària perquè, per exemple, "les barraques han tornat a Barcelona". Peix ha afirmat que lamentablement els pobres existiran sempre i per això ha dit que cal una xarxa de persones que donin resposta a aquestes situacions i que també sàpiga adaptar-se als nous temps.

En aquesta línia, l'actual president, Antoni Sansalvadó, ha esperonat a la societat a continuar treballant per als més necessitats i ha dit que així ho intenta la fundació, reinventant-se per poder donar cada cop "més aliments i de major qualitat". Sansalvadó ha insistit en que no serveix de res lamentar-se i queixar-se que les coses van malament sinó que "cal actuar".

Durant l'acte la Fundació ha agraït als voluntaris que ho són des dels inicis i a les empreses i entitats col·laboradores la tasca feta durant tots aquests anys. En el primer any de vida de la fundació, aquesta va recollir 227 tones d'aliments que es van repartir entre 1.500 persones. 25 anys després s'ha passat a 10.162 tones d'aliments i 114.816 beneficiaris.

stats