SOCIETAT
Societat 17/04/2012

Gallardón promet a Trias portar la reforma contra la multireincidència al Congrés al juny

L'alcalde de la Barcelona recorda que la ciutat es juga el prestigi aquest mes de maig

Acn
2 min

BarcelonaEl ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, ha reiterat aquest dimarts davant l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que portarà la reforma del Codi Penal al Congrés dels Diputats al mes de juny per tenir-la aprovada a finals d'any. Aquesta reforma ha de permetre lluitar de manera més efectiva contra la multireincidència i també contra els episodis de violència al carrer com els que han tingut lloc a Barcelona últimament. Gallardón també ha promès que impulsarà el registre de faltes, però no ha posat cap data. Trias ha recordat que Barcelona es juga el prestigi internacional aquest mes de maig. Trias i Gallardón s'han reunit a Madrid amb la multireincidència com a tema central de la trobada un cop el govern espanyol s'ha compromès a reformar el Codi Penal i portar aquesta reforma a les Corts a l'estiu. Trias ha confirmat que la intenció del govern espanyol és que la modificació del Codi Penal arribi al Congrés al mes de juny perquè estigui aprovat abans de finals d'any.

En declaracions als mitjans després de la reunió, Trias ha afirmat que les accions delictives i la multireincidència són una qüestió que "preocupa" la societat barcelonina i que exigeix "prendre mesures".

Sense data pel registre

L'alcalde ha reclamat a Gallardón que activi el registre de faltes que ha de permetre posar fre a aquest fenomen. Segons Trias, Gallardón li ha donat la seguretat que Justícia l'impulsarà i ha assegurat que el seu ministeri treballa de manera especial en la qüestió informàtica per posar-lo en marxa tan aviat com sigui possible. "No hem quedat amb la data, però hem entès tots que tenim pressa", ha dit l'alcalde. La reforma del Codi Penal també inclourà mesures per combatre la violència al carrer perquè aquestes situacions "siguin tipificades adequadament", en paraules de l'alcalde. En tot cas, segons Trias, tots han convingut que cal no abordar aquests canvis normatius "en calent", sinó "des de la reflexió" i el "respecte dels drets bàsics democràtics de protestar i manifestar-se". "La violència és inadmissible i hem de tenir les eines per actuar", ha dit.

Barcelona es juga al prestigi internacional al maig

Aquest mes de maig Barcelona se situa de nou al capdavant dels esdveniments internacionals amb una reunió dels presidents del BCE, i té sobre la taula el primer aniversari del 15-M i possibles celebracions esportives. Trias ha afirmat que cal adoptar mesures "preventives" per combatre possibles brots de violència. "Les forces de seguretat i les administracions han de treb allar" i "com que la gent que vol crear conflictes actua amb una estratègia, no s'ha d'explicar l'estratègia de l'administració", ha dit.

En tot cas ha recordat que "tothom és conscient de la situació que hi ha, ens hi juguem el prestigi i no pot ser que la imatge d'una ciutat sigui la violència".

Reunions amb Pastor, Margallo i Fernández Díaz

Trias també s'ha reunit aquest dimarts amb la ministra de Foment, Ana Pastor, per parlar d'infraestructures de Barcelona a nivell dels pressupostos generals de l'Estat, amb el ministre d'Exteriors, José Manuel García Margallo, i amb el ministre de l'Interior, Alberto Fernández Díaz, amb qui ha d'abordar la col·laboració entre les institucions.

stats