Societat 25/01/2012

Gallardón recorda als presos d'ETA que l'amnistia i els indults generals estan prohibits

El ministre de Justícia assegura que els presos per terrorisme podran acollir-se als beneficis penitenciaris que preveu la llei només si compleixen els requisits exigits, entre els quals destaca la petició de perdó a les víctimes

Efe
1 min

MadridEl ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha recordat aquest dimecres que l'amnistia "no te cabuda a la Constitució" i que els indults generals "estan prohibits". Gallardón ha fet aquestes declaracions en en referència a les demandes dels presos d'ETA, als quals ha recordat que només podran acollir-se a beneficis penitenciaris individualment.

En la primera compareixença de Gallardón davant la Comissió de Justícia del Congrés, el ministre de Justícia ha promès ser "absolutament contundent" davant les "envestides" de tots aquells que "han intentat destruir l'estat de Dret".

"Si algú pensa que els que han sembrat el terror podran beneficiar-se" de l'anunci per part d'ETA del cessament definitiu de la violència, "està equivocat", ha dit el ministre.

El titular de Justícia ha afegit que els presos per delictes de terrorisme podran acollir-se als beneficis penitenciaris que preveu la llei només si compleixen els requisits exigits, entre els quals ha citat expressament la petició de perdó a les víctimes.

stats