Societat 16/10/2012

Albiol fulmina un càrrec de confiança denunciat per extorsió i aparta un regidor de les seves funcions

El propietari d'un comerç del barri de Sant Roc de Badalona acusa el coordinador del districte de xantatge i l'alcalde el destitueix. Albiol considera que el regidor no va vigilar prou el seu equip però de moment no el fa cessar

Ara
2 min
L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, compareix per valorar l'arxivament de la causa per xenofòbia / ACN

BarcelonaL'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha destituït un dels càrrecs de confiança del seu equip de govern, el coordinador del barri de Sant Roc, Antonio Cortés, per la seva implicació en un presumpte cas de xantatge a un comerciant del barri. El comerciant, que és qui l'ha denunciat al jutjat, hauria enregistrat converses amb el coordinador del barri en les quals aquest li exigia diners a canvi de no precintar-li el local per diverses irregularitats.

Tot i que la denúncia encara no ha estat admesa a tràmit, Albiol pren la decisió perquè entén que hi ha prou evidències d'aquest xantatge. L'alcalde també aparta temporalment les competències al regidor del districte 6 de Badalona -Artigues, Sant Roc i el Remei-, David Gómez, per "manca de control" sobre el seu equip.

Un comerciant de Sant Roc ha denunciat Cortés i Gómez. L'alcalde va assabentar-se aquest mateix dilluns de la denúncia i ha decidit destituir Cortés de manera immediata. "Hi ha unes gravacions on es demostra que aquesta persona té aquest comportament i, per tant, no pot seguir ni un minut més a l'Ajuntament", ha dit Albiol.

Segons l'alcalde popular, la seva lluita contra l'incivisme i la delinqüència és "igual per a tothom" i també farà complir les normes a les persones del seu entorn. Si el jutge veu indicis de delicte en aquest cat, l'Ajuntament es personarà com a acusació contra Cortés.

Mentrestant, Gómez serà apartat de les seves funcions temporalment: serà regidor sense competències però continuarà, de moment, al govern municipal. Tot i que ara per ara no hi ha cap prova que demostri la seva participació en el xantatge, Albiol considera que no ha estat capaç de tenir sota control el seu equip.

L'alcalde s'ha compromès a crear una comissió informativa amb la resta de grups municipals perquè es puguin analitzar tots els expedients relacionats amb el barri, arrel de les sospites que ha aixecat aquest cas. Tot i això, assegura que l'actuació del govern municipal pel que fa a la inspecció de locals és "impecable" i que Cortés era només "una poma podrida que ja hem tret del cistell".

stats