POLÍTICA
Societat 14/03/2011

García Albiol torna a criminalitzar els immigrants després d'alliberar-se del judici per incitar a l'odi

El candidat popular havia advertit la setmana passada que la justícia avalava el seu discurs. Avui ha afirmat que els estrangers "s'aprofiten del sistema d'ajuts"

Redacció
1 min

BarcelonaUna setmana després que treiés pit després que els jutjats de Badalona arxivessin la demanda que li havia interposat SOS Racisme per fomentar l'odi i la violència contra els gitanos romanesos, Xavier García Albiol ha tornat a criminalitzar la població immigrant. En una entrevista a Catalunya Ràdio, el candidat del PP a l'alcaldia de Badalona ha afirmat que "hi ha una part dels immigrants que no és majoritària que ha vingut a delinquir, robar, fer la vida impossible als veïns i aprofitar-se al sistema d'ajuts". "Els d'aquí que delinqueixen ja els tenim i no hem d'aguantar que en vinguin més de fora", ha apuntat García Albiol.

El regidor del PP ha reiterat que, en temps de dificultats econòmiques, s'ha de "plantejar la limitació d'accés a determinats serveis socials no bàsics". García Albiol ha posat d'exemple les beques menjador. El polític popular ha recuperat el discurs demagògic que tantes vegades se li ha escoltat. Ha dit que "és injust que un veí de Badalona no pugui accedir a una beca menjador per al seu fill i sí que ho faci una persona que ha arribat del Marroc en situació irregular". El candidat popular a l'Ajuntament de Badalona també ha afirmat que la presència d'un 30% d'immigració en un barri és un fet "negatiu i preocupant".

stats