SOCIETAT
Societat 26/04/2011

Garzón recorre al Suprem la seva segona suspensió per les escoltes del Gürtel

El jutge de l'Audiència Nacional considera “innecessària i improcedent” la mesura perquè ja està privat de l'exercici de les seves funcions per haver-se declarat competent per investigar els crims del franquisme

Agències
1 min
El Suprem obrirà judici oral al jutge Baltasar Garzón / EFE

BarcelonaEl jutge Baltasar Garzón ha recorregut al Tribunal Suprem la decisió del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) de suspendre'l per segona vegada de les seves funcions a l'Audiència Nacional, després que se li obrís judici oral per les escoltes del cas Gürtel. Segons Garzón, una nova suspensió provisional és "completament innecessària, improcedent i nul·la de ple dret" perquè ja està privat de l'exercici de les seves funcions com a magistrat des del 14 maig de l'any passat per haver-se declarat competent per investigar els crims del franquisme. Des de la seva primera suspensió, Garzón treballa com a assessor de la Fiscalia del Tribunal Penal Internacional amb seu a la Haia.

En un escrit presentat davant l'alt tribunal, la defensa de Garzón ha demanat que se suspengui l'execució de la nova suspensió. El jutge considera que la nova mesura constitueix una "clara desproporció" i té un contingut "impossible jurídicament" perquè no es pot suspendre un jutge que ja ho està. Segons la defensa de Garzón, una segona mesura d'aquest tipus dóna lloc a "un sacrifici excessiu i innecessari" dels drets fonamentals del magistrat. A més, Garzón considera que la nova suspensió només serveix "per danyar innecessàriament el magistrat, el seu prestigi i la seva imatge".

stats