Societat 31/01/2012

Gener negre: un homicidi cada dos dies a Catalunya

La mort a ganivetades d'un veí de Terrassa ha elevat a 15 la xifra de morts violentes des que va començar l'any. Els experts creuen que encara no es poden treure conclusions, però recorden que vivim en una societat cada dia més violenta

L. Díaz-roig / Dani Revenga
1 min
TRIPLE CRIM A BARCELONA Un mosso vigila la porteria  on divendres van morir tres persones a BCN.

Barcelona"Els nostres avis es van acostumar a la postguerra, al patiment. Els nostres pares, a la droga, a la sida i a les morts per la droga. Nosaltres ens hem d'acostumar a la violència i els nostres fills s'hauran d'acostumar a la soledat". Així resumeix el forense Narcís Bardalet, director de l'Institut de Medicina Legal de Girona, l'actual situació a la societat catalana en analitzar el fet que s'hagin produït 15 homicidis des que va començar l'any, en només un mes.

Tant Bardalet com altres experts consultats creuen que és un període massa curt per extreure'n conclusions, però admeten que, en general, estem en una societat cada dia més violenta. Aquest dilluns mateix s'ha conegut l'últim d'aquests 15 homicidis, comès la nit de dissabte a diumenge a Terrassa, on un veí en va apunyalar un altre. Poques hores després, també aquest dilluns, s'ha detingut el presumpte autor del que podria haver estat l'homicidi número 16: un atac amb trets d'escopeta retallada a Nou Barris, també diumenge, que ha quedat en un intent d'homicidi perquè la víctima ha sobreviscut, tot i la gravetat de la ferida a l'abdomen.

Trobareu la informació i el mapa dels crims d'aquest 2012 a l'ARA PREMIUM.

stats