Societat 28/02/2012

L'administració deu gairebé 900 milions a les entitats socials catalanes

La Generalitat deu 709 milions, els ajuntaments 157, i l'Estat, 33. Els departaments de Justícia i Salut, els que paguen més tard

Auri Garcia Morera
1 min
Xavier Puig i Àngels Guiteras, del Tercer Sector / MANOLO GARCÍA

BarcelonaEl conjunt de l'administració deu 899,2 milions d'euros a les entitats socials catalanes, segons han denunciat aquest dimarts la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social i la Confederació d'Associacions Empresarials del Tercer Sector Social. El deute de la Generalitat suposa el 79% del total, amb 708,8 milions d'euros, mentre que els ajuntaments deuen 157,2 milions i l'Estat 33,2 milions.

L'endarreriment en els pagaments va dels 30 dies als dos anys, i els departaments de Justícia i Salut són els que paguen amb més retard, segons han detallat en roda de premsa els representants de les entitats, que denuncien el problema afegit del cost financer. Segons els seus càlculs, els retards els estan suposant un cost financer d'almenys 100 milions d'euros que deixen de destinar als programes socials.

Xavier Puig, president de la Confederació d'Associacions Empresarials del Tercer Sector Social, ha alertat que moltes entitats estan "en un carreró sense sortida" a causa de l'endarreriment de la Generalitat. Àngels Guiteras, presidenta de la Taula del Tercer Sector Social, ha reclamat al Govern que faciliti línies de finançament "igual que ha fet amb altres sectors", i ha afegit: "Cal donar prioritat a les polítiques socials".

stats