SOCIETAT
Societat 05/10/2011

La Generalitat accepta l'ERO de Mútua Terrassa que finalment afectarà 838 treballadors

La reducció de jornada exclou metges residents i representants sindicals. També descarta acomiadaments temporals

Acn
1 min

BarcelonaEl Govern ha donat llum verda a l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) de Mútua Terrassa. La resolució d'Inspecció de Treball deixa fora de l'ERO els metges residents i els representants sindicals, de manera que finalment la mesura afecta un total de 838 treballadors dels 881 inicialment previstos. Tot i que l'ERO no comportarà acomiadaments, preveu una reducció de la jornada laboral del 44% per als empleats que afrontaven una suspensió de contracte, d'un 70% per els que veien reduïda la seva dedicació i d'un 20% per la resta dels afectats. El sindicat CCOO ha anunciat que presentarà al·legacions a aquesta resolució que ha qualificat de "frustrant". La plantilla total és de 3.000 treballadors. El portaveu de CCOO a Mútua Terrassa, Joan Carles Delgado, ha lamentat la resolució de la Generalitat, malgrat que finalment l'afectació de l'ERO hagi deixat fora a 41 treballadors i no comporti cap acomiadament. "Es frustrant perquè les condicions que estàvem negociant abans que es trenquessin les converses estaven lluny d'aquesta resolució", considera Delgado que es mostra satisfet que treballadors com els del servei de rehabilitació finalment puguin mantenir la seva feina.

La resolució estableix que els 146 treballadors que en principi estaven sotmesos a una suspensió de contracte durant un any, finalment hauran d'afrontar una reducció de la jornada laboral d'un 44%. Pel que fa als empleats que estaven pendents d'una rebaixa de la dedicació, patiran una reducció que pot arribar a ser del 70%. La resta d'afectats hauran de fer front a reduccions d'entre el 15 i el 20%. L'expedient afecta el 33% de la plantilla, que està integrada per 3.000 treballadors.

El portaveu sindical ha indicat que el següent pas serà la presentació d'al·legacions i que preveuen dur a terme noves mobilitzacions.

stats