SOCIETAT
Societat 04/06/2012

La Generalitat ajorna l'obertura de la nova presó de Figueres fins al 2013

En una entrevista en el programa 'Els matins' de TV3, la consellera ha assenyalat que estava previst que la nova presó, que suposarà el tancament dels centres penitenciaris de Girona (Gironès) i Figueres, entrés en funcionament aquest estiu, però que motius econòmics han obligat a retardar-ho

Efe
2 min

BarcelonaL'obertura de la nova presó de Puig de les Basses, a Figueres (Alt Empordà), s'ajorna fins a principis del 2013, segons ha anunciat avui la consellera de Justícia de la Generalitat, Pilar Fernández Bozal.

En una entrevista en el programa 'Els matins' de TV3, la consellera ha assenyalat que estava previst que la nova presó, que suposarà el tancament dels centres penitenciaris de Girona (Gironès) i Figueres, entrés en funcionament aquest estiu, però que motius econòmics han obligat a retardar-ho.

Sobre el Centre Penitenciari Mas d'Enric, que s'està construint al terme municipal del Catllar (Tarragonès), ha assegurat que l'obertura no es pot plantejar fins molt avançat el 2013.

S'ha referit també a la informatització de la justícia, i ha destacat que el 2013 els advocats ja podran posar demandes de manera telemàtica.

També ha dit que serà molt difícil posar en marxa una justícia sense papers el 2016, com estava previst, ha donat com a data més probable el 2019 i ha remarcat que aquest canvi no només depèn de l'administració de justícia, sinó de tot el que l'envolta, i fins i tot del ciutadà, que hauria de tenir eines per no haver de necessitar papers.

Fernández Bozal ha remarcat que la justícia informatitzada vol dir més rapidesa i eficàcia perquè agilitarà i simplificarà els procediments, i en els processos judicials evitarà temps morts com els mesos que passen des del moment que es presenta una demanda fins que arriba a la part contrària.

Ha recordat que l'administració de justícia és present des del naixement i la inscripció en el Registre Civil fins a la mort i la defunció, un pas que, a més, obre moltes actuacions per herència, que també necessita la justícia si no es fa de manera voluntària.

S'ha referit igualment a la credibilitat de la justícia i al cas dels viatges a Marbella del president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Dívar, i ha assegurat que si algú ha de ser honest i semblar-ho és el col·legi judicial.

Ha puntualitzat que amb això no vol dir que no hagi sigut honest, però ha matisat que amb els diners públics no s'hi pot jugar i cal explicar amb molta cura com es gasten, i més quan es fa en activitats privades.

Respecte a les noves taxes judicials i la repercussió que ha tingut posar-les en marxa, ha xifrat en un 300% l'increment de procediments que es van tramitar el 30 d'abril per evitar pagar-les.

stats