Societat 13/07/2012

La Generalitat encarrega a una arquitecta que dibuixi com encaixa Eurovegas al delta del Llobregat i a Terrassa

Mercè Berengué s'adjudica l'encàrrec per redactar les propostes d'ordenació del complex per 67.850 euros en un procediment sense publicitat

Acn
3 min

BarcelonaL'aspecte que Eurovegas tindria en territori català pren forma. La Generalitat ha adjudicat a l'arquitecta Mercè Berengué l'encàrrec de dibuixar com encaixaria el complex. I li ha donat tres opcions, una de les quals no havia transcendit fins ara: la preferida, el Delta del Llobregat, a cavall dels municipis de Cornellà, Viladecans, Sant Boi i el Prat (Gavà no hi surt); una altra Montcada i, finalment, una a Terrassa. "És un tràmit administratiu de l'Incasòl que d'entrada no implica canvis normatius ni legals, sinó proposar l'encaix del projecte en el territori", han indicat fonts del Govern. Berengué cobrarà 67.850 euros. Alguns ajuntaments asseguren que no han rebut comunicació oficial del projecte.

L'Incasòl va resoldre la licitació per fer aquestes "propostes d'ordenació d'un nou àmbit de desenvolupament" el passat 19 de juny després d'un procediment en què es va posar el preu bàsic de licitació en 59.813 euros, tot just per sota dels 60.000.

Hi havia tres propostes concurrents, i va guanyar la de Berengué "per ser l'oferta més avantatjosa", segons consta a la resolució. L'arquitecta redactarà ara les tres propostes a les tres ubicacions per 67.850 euros (amb IVA).

Fonts del govern català han confirmat que es tracta d'un estudi sobre com encaixarien els hotels i palaus que els promotors d'Eurovegas volen que inclogui el complex en els tres espais proposats. També han afegit que "el contracte ja està formalitzat" i ara l'arquitecta encara l'ha de redactar. La durada del contracte és de 28 dies. Berengué viatjarà aquest estiu als Estats Units, han indicat a l'ACN fonts del seu despatx, Roldán+Berengué, tot i que no han especificat si és un viatge professional ni si el destí és Nevada.

"L'opció Baix Llobregat és la que interessa tothom"

Tot i que Berengué haurà de dibuixar plànols de com quedaria Eurovegas al delta, a Terrassa i Montcada, el Govern ha matisat que surten les tres alternatives perquè són les tres que es van proposar en un inici, "i es fa la feina en els tres casos per si els promotors volguessin estudiar alternatives". A Terrassa o Montcada els edificis no haurien d'adaptar les alçades a la proximitat de l'aeroport i l'avinguda central podria ser recta, cosa que no és possible al delta, han afegit fonts de l'executiu. "Tot i això, l'opció Baix Llobregat és la que interessa tothom i la que es manté en primer lloc", han assegurat.

Sorpresa en alguns consistoris

Tècnics i responsables d'alguns dels ajuntaments afectats han rebut amb sorpresa, i per casualitat, la publicació d'aquest contracte. Al consistori del Prat se'n va tenir notícia aquest dijous per vies extraoficials. I a Viladecans, fonts municipals asseguren que no han rebut cap comunicació oficial de la Generalitat sobre el contracte de l'Incasòl.

Berengué, professional de 23 anys d'experiència

Mercè Berengué, nascuda a Barcelona el 1962, és arquitecta des del 1989, quan va obtenir el títol a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona, a la UPC. Té el despatx Roldán+Berengué amb el seu col·lega Miguel Roldán, i és representant de l'àrea de Barcelona a l'Associació d'Arquitectes Urbanistes de Catalunya. També és membre del consell de govern del COAC des del 2002, segons el currículum que mostra al web del seu despatx.

Ha col·laborat amb els serveis de planejament de l'Ajuntament de Barcelona entre el 1992 i el 1997 i ha dissenyat alguns edificis públics, especialment centres d'atenció primària, com els de Sant Andreu (un projecte del 2010) o la Garriga (el 2006), i escoles, com L'Amistat a Figueres (el 2005), així com una de les torres d'habitatge de la plaça d'Europa, a l'Hospitalet de Llobregat (el 2005).

stats