Societat 29/02/2012

La Generalitat de Catalunya considera que els violents "no representen" la comunitat universitària

El secretari d'Universitats, Antoni Castellà, assegura que la vaga té un seguiment desigual i que a la majoria de centres ha predominat la normalitat

Efe
2 min

BarcelonaEl secretari d'Universitats de la Generalitat, Antoni Castellà, ha dit aquest dimecres que els violents que han cremat contenidors i han trencat vidres durant la manifestació d'estudiants i personal universitari a Barcelona no representen la comunitat universitària.

En declaracions a Efe, Antoni Castellà ha lamentat les accions violentes que s'han produït avui durant la manifestació i que han donat "una imatge de la comunitat universitària i dels estudiants que no és real".

Amb la seva valoració coincideixen els rectors de les universitats públiques, ha indicat, amb els quals ha parlat al llarg del dia d'avui, per constatar que la vaga de 24 hores convocada a les universitats públiques catalanes ha tingut un seguiment desigual i que a la majoria de centres la normalitat ha sigut la tònica general, ha explicat.

Els Mossos d'Esquadra han efectuat diverses càrregues policials i han detingut diverses persones a Barcelona després que es cremessin alguns contenidors i un vehicle a la confluència del carrer de Balmes i Diputació, per part de persones que participaven en la manifestació.

Castellà ha assegurat, rotund: "No permetrem que cap grup de pressió corporatiu desprestigiï la universitat catalana", en referència als grups antisistema que haurien realitzat els actes violents i que, segons ell, estan "mal liderats" per CGT.

També ha expressat el seu malestar pel fet que la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (Pudup) s'hagi erigit avui com la portaveu dels convocants de la manifestació i de la vaga.

Ha considerat, en aquest sentit, que UGT i CCOO s'han de pronunciar sobre el que ha succeït avui a la manifestació de Barcelona, després que el passat dia 8 de febrer acordessin amb la Generalitat un nou model català de personal acadèmic a les universitats públiques.

En el marc d'aquest nou model, el secretari ha anunciat que el proper mes de juny es farà la primera convocatòria d'un centenar de noves places per a personal docent i investigador, a la qual es podran presentar professors lectors i investigadors del programa Ramon y Cajal, entre d'altres docents que compleixin els requisits.

La vaga d'avui està convocada per UGT, CCOO, USTEC-STEs, CSIF i la Intersindical-CSC, que s'han sumat en les últimes setmanes a la crida inicial de la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (Pudup), un organisme que agrupa representants dels treballadors, d'estudiants i professors de les universitats públiques catalanes.

Castellà ha assegurat que està disposat, "igual que en l'últim any", a entrevistar-se amb representants de la Pudup, "la setmana que ve si volen", i ha afirmat que avui ha intentat posar-se en contacte amb els seus representants.

D'altra banda, la secretària d'Universitats i Recerca ha expressat, en un comunicat, el seu suport a l'equip de govern de la Universitat de Barcelona (UB) i al rector, Dídac Ramírez, davant l'ocupació de l'edifici del rectorat d'aquest centre durant la protesta estudiantil.

stats