Societat 11/07/2012

La Generalitat descarta que la nova taxa de pernoctacions afecti el turisme

La directora general de Turisme defensa el nou impost que es començarà a aplicar l'1 de novembre

Efe
2 min

BarcelonaLa directora general de Turisme de la Generalitat, Marian Muro, ha assegurat avui que el nou impost sobre les pernoctacions turístiques, que es començarà a aplicar l'1 de novembre, "no serà la causa per la que puguin venir més o menys turistes a Catalunya". Muro i el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, han comparegut avui en comissió parlamentària per explicar aquest nou impost sobre estades en allotjaments turístics, que el Govern de CiU va tirar endavant al Parlament gràcies a l'abstenció del PP català.

Mena ha afirmat que l'aplicació del tribut compta amb el "consens" de tots els agents implicats, ja que els diners recaptats, ha dit, es reinvertiran en el sector, a través de la creació d'un fons de foment del turisme. El conseller ha recordat que aquest impost és "similar" al que ja apliquen altres països, encara que en aquest cas el tipus impositiu serà "molt més baix". Ha comentat, en aquest punt, que en el 91 % de l'oferta turística de Catalunya, que és inferior a quatre estrelles, aquesta taxa representarà mitjà euro per dia i viatger més gran de 16 anys.

"És un impost que afavoreix el turisme familiar. Es limiten a set les estades màximes a les que s'aplica la taxa i els menors de 16 anys no estan subjectes al tribut", ha apuntat Mena, que ha precisat que tampoc tributarà el turisme considerat "social".

Per la seva banda, la directora general de Turisme ha destacat que la competitivitat de Catalunya no depèn de l'aplicació de mitjà euro o un euro a les pernoctacions hoteleres, sinó de la qualitat de la seva oferta turística.

Ha subratllat, en aquest sentit, que la implantació d'aquest impost no impactarà negativament en el turisme, ja que en altres països on ja s'aplica no s'ha vist una relació de causa-efecte.

Mena i Muro han detallat també les mesures que està impulsant la Generalitat per promocionar la seva oferta de turisme, així com l'ordenació que s'ha fet del sector dels apartaments turístics, que ha permès "aflorar" l'activitat que es desenvolupava de forma il·legal.

stats