SOCIETAT
Societat 23/04/2012

La Generalitat i el govern espanyol dirigiran conjuntament el dispositiu de seguretat durant la cimera del BCE

El ministre de l'Interior defensa la suspensió temporal del tractat de Schengen per evitar l'entrada de "violents"

Acn
2 min

BarcelonaEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha anunciat aquest dilluns que la Generalitat i el govern espanyol dirigiran conjuntament el dispositiu de seguretat que es desplegarà a Barcelona durant la cimera del Banc Central Europeu (BCE) dels propers 2, 3 i 4 de maig. "La direcció política de tot l'operatiu serà compartida pel secretari d'estat de Seguretat i pel conseller d'Interior", ha afirmat Fernández Díaz, que ha explicat que Mossos, policia espanyola i Guàrdia Civil actuaran "amb total col·laboració i des d'un clima de respecte mutu i lleialtat institucional". El ministre de l'Interior ha defensat també la suspensió temporal del tractat de Schengen per evitar l'entrada de "violents".

Fernández Díaz ha explicat que la suspensió s'havia de sol·licitar amb una antelació de quinze dies, cosa que el ministeri de l'Interior ja ha fet, i que probablement entrarà en vigor una setmana abans de la cimera del BCE. Aquesta excepció de l'acord de Schengen estableix que la lliure circulació de persones pels països de la Unió Europea pot interrompre's temporalment en cas de "seriosa amenaça de l'ordre públic o de la seguretat interior". "La imatge de Barcelona al conjunt d'Europa ha de ser l'adequada en un moment de crisi com l'actual, on la confiança i la seguretat són fonamentals per atreure les inversions", ha recordat el ministre de l'Interior, que considera que aquesta tranquil·litat és incompatible "amb actituds de violència, vandalisme i guerrilla urbana".

"Per tant, el ministeri de l'Interior ja ha anunciat la suspensió del tractat amb antelació a la CE perquè es pugui fer el filtratge de fronteres de tal manera que aquelles persones que vulguin venir a Barcelona no com a turistes sinó amb altres intencions menys benèvoles no puguin entrar", ha remarcat Fernández Díaz, que considera la capital catalana com una "ciutat exemplar, cordial i acollidora". "Tot i que últimament alguns s'entestin que doni una imatge que no és", ha finalitzat el ministre de l'Interior.

stats