SOCIETAT
Societat 30/07/2012

La Generalitat confirma l'impagament aquest juliol a les entitats de serveis socials

Segons el conseller Cleries, el problema de liquiditat de la Generalitat que causa l'impagament quedarà solucionat al mes d'agost

Efe / Ara
2 min
Josep Lluís Cleries, durant l'entrevista a 'Els matins'

BarcelonaEl conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, s'ha reunit avui amb representants del sector social i la patronal dels serveis socials per confirmar-los que la Generalitat no podrà pagar els concerts aquest mes de juliol, tot i que els ha garantit que els els pagarà a l'agost, quan quedi solucionat el problema de liquiditat que viu ara mateix la Generalitat.

L'impagament dels concerts i les subvencions d'aquest mes a residències d'ancians, centres de discapacitats o de drogodependents i altres entitats que presten serveis socials fa perillar la continuïtat d'alguns d'aquests gestors de serveis i deixarà milers de treballadors sense poder cobrar la nòmina de juliol. A la reunió amb el conseller, celebrada aquesta tarda al Palau de Mar, hi han assistit, entre d'altres, membres de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social i de l'Associació Empresarial de la Iniciativa Social de Catalunya, que han escoltat com el conseller s'oferia a estudiar "cas a cas" les entitats que es trobin en més dificultats, tot i que sense donar-ne cap garantia.

Cleries ha explicat que ha fet tot el possible perquè no s'arribés a aquesta situació, però el problema de liquiditat no s'ha pogut resoldre, encara que ha ofert un missatge de tranquil·litat a totes les empreses del tercer sector oferint-los el suport del Govern, sobretot pel que fa a l'ajornament de les quotes de la Seguretat Social i a la negociació amb entitats bancàries per aconseguir línies de crèdit per al sector.

La Taula d'Entitats del Tercer Sector ha denunciat que l'impagament dels concerts del mes de juliol deixa en "una situació d'una gravetat sense precedents" i a la vora del col·lapse centenars de centres i residències de discapacitats, ancians i malalts mentals. "Aquest impagament s'ha produït en un moment d'extrema fragilitat de moltes organitzacions, perquè se suma al retard generalitzat en els pagaments de les subvencions de tots els departaments de la Generalitat i a la dificultat per obtenir finançament dels bancs", han explicat les entitats socials.

Segons el baròmetre realitzat per l'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), un 63% de les seves entitats associades no podran pagar el 100% de les nòmines als seus treballadors.

stats