Societat 20/05/2013

La Generalitat xifra en 143,6 milions d'euros els danys mediambientals i forestals provocats pel gran incendi de l'Empordà

El departament i el ministeri d'Agricultura invertiran 3,6 milions d'euros en actuacions de prevenció, que permetran retirar troncs cremats i millorar 140 quilòmetres de camins rurals

Acn
1 min

La JonqueraLa Generalitat ha xifrat en 143,6 milions d'euros els danys mediambientals provocats pel gran incendi que el juliol passat va arrasar l'Alt Empordà. Aquesta xifra comprèn, entre d'altres, tota la producció forestal (suro i llenya) que s'ha perdut i els camps de pastures que el foc va arrasar.

Entre aquest any i el vinent, el departament i el ministeri d'Agricultura invertiran 3,6 milions d'euros en actuacions de prevenció, que permetran retirar troncs cremats i millorar 140 quilòmetres de camins rurals.

A més, també es replantaran deu milions d'arbres. "L'objectiu és evitar que un incendi com el de l'any passat es pugui tornar a repetir", ha assegurat el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí.

stats