SOCIETAT
Societat 11/07/2012

El Govern serà el principal accionista de Vallter 2000 per evitar el tancament de l'estació

L'objectiu és evitar l'impacte econòmic que ocasionaria aquesta pèrdua als negocis de la comarca

Ara
1 min
NEU TARDANA  Aquesta Setmana Santa, després d'un inici de temporada molt fluix, els esquiadors han omplert les pistes, com aquestes de Vallter 2000.

BarcelonaLa Generalitat de Catalunya serà la principal accionista de l'estació d'esquí Vallter 2000, segons ha acordat amb els actuals propietaris. Aquesta compra, tal com ha confirmat el Govern, és fruit de mesos de negociacions entre les dues parts i té com a objectiu evitar el tancament de l'estació, que acumulava diversos anys de pèrdues i, per tant, un deute elevat. Aquest serà assumit pels accionistes privats de les instal·lacions i també per l'Institut Català de Finances, amb la idea d'evitar que la societat que ho gestioni d'ara endavant arrossegui el deute.

De cara a la propera temporada, quan es preveu fer una inversió de mig milió d'euros, el 60% de les accions ja estaran controlades per Ferrocarrils de la Generalitat, actuals gestors de la Vall de Núria, la Molina, Espot i Port Ainé, mentre que el 40% romandrà en mans dels actuals propietaris. A més a més, l'Ajuntament de Setcases hi tindrà una participació com a propietari dels terrenys de l'estació d'esquí.

L'estació de Vallter 2000 és a la Vall de Camprodon, ubicada a la comarca del Ripollès, on molts dels negocis que pertanyen al sector de l'hostaleria en depenen directament. Aquest és un dels motius pels quals des de la Generalitat s'ha pres aquesta decisió, ja que el tancament de Vallter ocasionaria moltes pèrdues a tota la comarca.

stats