Societat 19/02/2012

La Generalitat Valenciana podria haver pressionat els seus tècnics perquè no parlessin de negligències en l'accident de metro de 2006

Un informe publicat per 'El Mundo' recull les instruccions rebudes pels tècnics que van declarar com a testimonis

Ara
1 min

ValènciaFerrocarrils de la Generalitat Valenciana va contractar els serveis d'una consultoria, després de l'accident de metro de juliol de 2006 que va costar la vida a 43 persones, per assessorar els tècnics i directius que van comparèixer en la comissió d'investigació oberta al Parlament valencià.

Així ho confirma una informació publicada avui pel periòdic 'El Mundo' segons la qual l'empresa pública de MetroValencia va rebre un informe de 23 pàgines en el qual s'insistia en el fet que els treballadors utilitzessin sempre el terme "accident" per referir-se a la tragèdia. "Li preguntin el que li preguntin i es desenvolupi com es desenvolupi (...), no pot ser atribuït a cap deficiència tècnica ni a cap desistiment de responsabilitats...", recull l'informe publicat avui. Tot això encaminat a unificar el discurs de tots els que acudirien a declarar a la comissió d'investigació que va acabar donant carpetada a l'accident sense assenyalar cap responsable polític o tècnic.

stats