JUSTÍCIA
Societat 27/02/2011

El president del TSJC adverteix que una retallada al sector pot fer aturar la justícia

Miguel Ángel Gimeno també es mostra partidari d'una taxa judicial per certs tipus de demandes

Redacció
1 min

BarcelonaEl president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Miguel Ángel Gimeno, s'ha mostrat preocupat per la retallada que preveu el Govern sobre l'administració de la Justícia, que ha advertit que sempre ha estat en una situació precària i que ara encara estarà pitjor. Gimeno ha advertit que els funcionaris són conscients que "hi ha límits" en la gestió i que una retallada pot fer aturar la justícia. "Tenim una manca de mitjans personals, tot i que el 50% del personal és interí i els efectes dolents són importants", ha remarcat en una entrevista a Catalunya Informació.

"El que passa és que nosaltres som conscients que hi ha límits i si reduïm encara una mica més les coses, no és que hi hagi la possibilitat d'anar més a poc a poc, és que la cosa es para, i es tracta que no es pari", ha assenyalat Gimeno. El president del TSJC ha avisat que l'administració de la justícia està en una "situació crítica".

Gimeno també reclama més competències per la Generalitat ja que el Departament de Justícia "no pot fer una política sencera perquè el personal no depèn d'ell de manera directa".

D'altra banda, Gimeno s'ha mostrat partidari d'una taxa judicial per certes demandes. No obstant això, ha comentat que la justícia és un valor constitucional i, en aquest sentit, ningú no pot quedar-ne privat per una qüestió de diners. Ha apuntat també que els que tenen unes millors condicions econòmiques haurien de pagar part del cost del procés judicial.

stats