Societat 27/03/2012

Les obres de les Glòries generaran un impacte econòmic de 830 milions d'euros

L'estudi econòmic del projecte posa de manifest que la transformació de l'espai generarà 7.300 llocs de treball

Efe
1 min

BarcelonaL'obra civil i de planificació per transformar la plaça de les Glòries de Barcelona generarà un impacte econòmic de 830 milions d'euros i 7.300 llocs de treball, 4.200 dels quals seran directes, segons dades de l'informe econòmic del projecte urbanístic que ha elaborat l'Institut Cerdà.

El president del grup municipal d'Unitat per Barcelona (UxB), Jordi Portabella, que va demanar al govern municipal que encarregués aquest informe, ha facilitat avui algunes dades d'aquesta anàlisi econòmica en roda de premsa, abans que tots els grups l'hagin rebut. El republicà ha destacat l'apartat que avalua l'impacte econòmic de totes les activitats econòmiques que està previst localitzar a la plaça de les Glòries Catalanes.

Segons l'informe, en el termini de deu anys, quan estiguin en plena activitat, generaran 124 milions d'euros anuals i 2.450 llocs de treball.

Portabella ha explicat que l'informe també indica que s'està produint una migració del centre econòmic de la ciutat de la plaça de Catalunya a la de Glòries, pròxima al districte del 22@, que, fins ara, ha creat 56.000 llocs de treball amb una projecció de fins a 150.000.

Segons el mateix estudi, la plaça pot convertir-se en un nou pol d'atracció turística que contribueixi a la descentralització del turisme d'altres punts de la ciutat gràcies al centre de disseny D-Hub i el parc previst al centre de la plaça com a principals reclams.

Davant aquest informe, Portabella considera que la transformació de la plaça de les Glòries té viabilitat i pot transformar-se en la porta econòmica de la ciutat

stats