SOCIETAT
Societat 31/05/2012

Gomà creu que la sentència sobre el reglament municipal és una "nova agressió" a la llengua

El president del grup municipal d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Barcelona denuncia "una nova mostra de l'ús partidista que el PP fa de la justícia"

Acn
1 min

BarcelonaEl president del grup municipal d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, ha mostrat aquest dijous el seu "desacord" amb la sentència del TSJC sobre el reglament d'ús del català al consistori i ha assegurat que es "consuma una nova agressió a la nostra llengua i a la voluntat democràtica i àmpliament majoritària d'aquest Ajuntament". Per Gomà, "cap tribunal no pot estar per damunt de la voluntat democràtica en relació amb l'ús de la nostra llengua".

A més, ha lamentat també que el reglament de l'Ajuntament de Barcelona hagi sigut "una nova víctima" de "l'aliança perversa entre el PP i els tribunals de justícia". El president d'ICV-EUiA al consistori ha recordat que "no fa ni dos mesos que tots els grups polítics representats a l'Ajuntament, amb l'única excepció del PP, vam refermar el nostre compromís amb el compliment íntegre del reglament". "Avui mantenim viu aquest compromís", ha assegurat.

"El català és llengua comuna i compartida per la ciutadania, llengua de cohesió social i vertebradora de la nova diversitat", ha afirmat Gomà, el qual ha convidat el PP a "abandonar d'una vegada els seus atacs al model social, cultural i lingüístic que ens és comú".

stats