Societat 22/04/2011

Google podria estar negociant amb Spotify

La companyia nord-americana busca una aliança per reforçar el seu futur servei de música per internet. La rival Apple ja hauria arribat a acords amb algunes discogràfiques

Efe
2 min

WashingtonGoogle podria estar negociant una aliança amb el servei de música per internet Spotify, de gran èxit a Europa, per posar en marxa el seu esperat servei Google Music, segons informa avui la web especialitzada, CNET.

Segons aquesta publicació, Google preveu aquest tipus d'aliances com un pas per reforçar el que seria un nou servei de música per internet, que no requeriria la descàrrega del fitxer.

De moment, explica CNET, no hi ha un "acord" a la vista amb Spotify, una empresa que recentment ha iniciat gestions per llançar el seu servei als EUA, després de l'èxit aconseguit a Europa però que, alhora, ha anunciat que eliminarà la possibilitat d'escoltar música de manera totalment gratuïta.

En paral.lel a aquestes converses, Google intenta sense gaire èxit, diu la web, acords amb quatre grans discogràfiques per llançar aquest servei musical, que inicialment volia posar en marxa a finals d'any. Actualment, no té data programada.

Sigui com sigui, Google busca la manera, com Apple, de llançar un servei musical amb la idea que els arxius estiguin allotjats en el núvol, per tal que l'usuari pugui accedir-hi des de qualsevol dispositiu connectat a internet i sense el perill de perdre'ls per problemes en el disc dur.

L'accés al núvol s'espera que sigui el nou mètode de distribució de la indústria musical, i les grans empreses estan embarcades en una cursa per llançar aviat aquest servei.

Apple, per exemple, segons informa el bloc tecnològic All Things Digital, ja hauria assolit acords amb dues discogràfiques.

Google també té preparat tècnicament seu servei, i fins i tot ho estan provant alguns empleats, però està explorant l'opció de dur a terme aliances o fins i tot alguna adquisició per reforçar-lo.

També el lloc de venda per internet Amazon està interessat en aquest camp, i el mes passat ja va anunciar un nou servei que permetria als seus clients emmagatzemar en els seus servidors arxius de música, vídeos i llibres digitals.

stats