SOCIETAT
Societat 17/04/2012

La delegada del govern espanyol demana al Síndic "respecte institucional i competencial"

Llanos de Luna afirma que "el Síndic de Greuges no hauria d'intervenir en aquells òrgans de l'Administració General de l'Estat sobre els que no té competències"

Efe
2 min

BarcelonaLa delegada del govern espanyol a Catalunya, María dels Llanos de Luna, ha replicat avui Rafael Ribó, a qui han impedit l'entrada al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de Barcelona, i li ha demanat "respecte institucional i competencial".

El Síndic, que s'ha desplaçat al CIE de la Zona Franca acompanyat per tres membres de l'equip de l'Autoritat Catalana de Prevenció de la Tortura, ha denunciat que els han impedit l'entrada al centre, una prohibició que ha considerat "impròpia de la Democràcia, un menyspreu al Parlament i un greuge cap a Catalunya".

Llanos de Luna l'ha contestat a través d'un comunicat afirmant que "per respecte institucional i competencial, el Síndic de Greuges no hauria d'intervenir en aquells òrgans de l'Administració General de l'Estat sobre els que no té competències".

La delegada del govern espanyol ha assegurat que l'àmbit competencial del Síndic de Greuges es limita a l'administració autonòmica i local a Catalunya "i, per tant, no té atribucions respecte a l'Administració General de l'Estat".

Pel que fa a l'Autoritat de Prevenció de la Tortura, la delegada ha afirmat que "l'única institució investida per les Corts Generals amb competències en tot el territori espanyol i sobre totes les administracions, inclosa la catalana, és el Defensor del Poble".

Llanos de Luna ha assegurat que el govern espanyol "no té res per amagar en la gestió dels CIE i, en conseqüència, no tindria cap inconvenient a mostrar les dependències a representants de Nacions Unides si així ho sol·licitessin".

Recentment, una delegació de l'oficina del Defensor del Poble va visitar el CIE de la Zona Franca, que també va ser visitat per dos jutges i un fiscal designats per la Junta de Jutges de Barcelona, que, segons la delegada, van certificar "que les instal·lacions estaven molt més bé del que s'esperava".

La delegada del govern estatal ha recordat que el Ministeri d'Interior està elaborant un nou reglament perquè les ONG d'assistència a les persones immigrants tinguin cabuda en la gestió dels CIE.

stats