EUROVEGAS
Societat 12/05/2012

El Govern avança el viatge per convèncer Adelson

El Govern vol viatjar a Las Vegas com més aviat millor per convèncer Sheldon Adelson de l'elecció de Barcelona com a seu de l'Eurovegas. El conseller d'Economia anirà als Estats Units abans de dijous.

Albert Balanzà
2 min

BARCELONAEl govern de la Generalitat té pressa per convèncer el propietari de Las Vegas Sands Corporation que l'opció catalana és la idònia per acollir el projecte de l'Eurovegas i està intentant avançar el desplaçament de la delegació catalana, que encapçalarà el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell.

Tal com va avançar l'ARA en l'edició d'ahir, la Generalitat s'ha carregat de la confiança necessària en els últims dies per guanyar el pols a Madrid -perquè té indicis favorables des de l'altra banda- i mantindrà la setmana que ve als Estats Units una reunió decisiva amb la cúpula de Las Vegas Sands Corporation per polir els detalls del macrocomplex hoteler i d'oci al delta del Llobregat. Ara bé, la novetat és que aquesta reunió a Las Vegas se celebrarà molt probablement abans del cap de setmana que ve -19 i 20 de maig-, que eren les primeres dates que s'apuntaven per a la nova cimera presencial entre les dues parts. "Serà abans", han apuntat a l'ARA fonts coneixedores de l'estat de la negociació.

Aquestes mateixes fonts asseguren que Mas-Colell liderarà en solitari la part governamental de l'expedició -en la qual no hi seria el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder- i treballa amb la idea de reunir-se amb Adelson entre les pròximes hores i dimecres que ve, ja que dijous té una cita ineludible amb el govern espanyol a Madrid, en el marc del Consell de Política Fiscal i Financera.

El Govern seguia ahir intentant tancar el desplaçament de Mas-Colell tenint en compte l'ajustada agenda de Sheldon Adelson i els compromisos obligats del departament d'Economia. Però totes les fonts governamentals consultades per aquest diari van coincidir en la necessitat de la resolució immediata perquè Adelson ha manifestat la voluntat inexcusable d'anunciar l'elecció definitiva a finals de maig. Sigui quina sigui l'elecció, la part catalana té clar que la benedicció de la tria entre Barcelona i Madrid es completarà amb un viatge final del magnat nord-americà a la seu guanyadora de l'Eurovegas i, fins i tot, amb una doble conferència de premsa d'Adelson el mateix dia a la ciutat guanyadora i a la ciutat perdedora.

Al marge d'aquestes decisives reunions presencials, el Govern insisteix que els contactes s'han multiplicat en les últimes hores de manera constant "a tots els nivells i en tot moment", aprofitant les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies. En aquestes trobades hi han participat representants del Govern, tècnics i noms propis del teixit empresarial català. A banda dels consellers Mas-Colell i Recoder, han estat presents en els contactes amb Sheldon Adelson i el seu equip els empresaris Carles Vilarrubí (Rothschild), Isak Andic (Mango), Marc Puig (Puig) i Javier Godó (Grupo Godó).

stats