TRANSPORT
Societat 04/03/2011

El Govern celebra que l'Estat estigui disposat a pagar la rebaixa del bitllet de tren

El secretari de Territori i Mobilitat, Damià Calvet, ha celebrat que el govern central "rectifiqui i assumeixi el cost de la rebaixa" del bitllet de transport públic, tot i així la vicepresidenta, Joana Ortega, recorda que ha de ser la Generalitat qui decideixi abaixar o no les tarifes

Redacció
1 min

BARCELONAL'anunci, per part del vicepresident primer espanyol Alfredo Pérez Rubalcaba, sobre la disposició de l'Estat a assumir el cost de la rebaixa dels bitllets de transport públic per facilitar l'aplicació de les noves mesures a Catalunya i Madrid ha estat ben rebut pel Govern. El secretari de Territori i Mobilitat, Damià Calvet, ha celebrat aquesta "rectificació", però ha remarcat que "la veritable millora del transport públic passa per millorar les actuacions previstes". En aquest sentit, la Generalitat valora positivament que el govern espanyol "hagi manifestat que està disposat a iniciar un diàleg per tal d'investigar de quina manera s'han de fer front aquestes mesures d'incentivació del sector públic". Calvet ha insistit que aquestes mesures han de servir per completar les infraestructures pendents.

La Generalitat, però, esperarà a reunir-se amb el govern central per determinar si aplica a Catalunya la rebaixa del 5% del preu del bitllet de Renfe a rodalies i regionals. Per estudiar el cost de la mesura. I, en aquesta línia, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha volgut recordar a l'Estat que és la Generalitat qui decidirà si s'abaixa o no el preu del bitllet perquè és "qui té competències exclusives" en aquesta matèria.

stats