INFRAESTRUCTURES
Societat 09/07/2012

El Govern enllestirà en 15 dies les millores del tram mortal de la C-15

Albert Balanzà
1 min

BARCELONAEl tram de Vilanova a Vilafranca de la C-15 on s'han produït cinc morts en un mes ja té definides les millores que s'hi hauran de fer perquè deixi de provocar la confusió entre els conductors. Més senyalització horitzontal i vertical i indicacions especials sobre l'asfalt són les mesures que han pactat ja el departament de Territori i la concessionària de l'Eix Diagonal, la constructora ACS, en una reunió que van fer divendres passat.

Totes dues parts, que van aprofitar la trobada per analitzar també el flux circulatori d'una via que va inaugurar aquest tram més nou ara fa set mesos, van quedar que aquesta setmana tancaran els acords i, segons fonts de Territori, "es prioritzarà" el punt quilomètric 14, on l'1 de juny van morir quatre noies de Barcelona i el 29 de juny va morir també un noi de Vilanova. En 15 dies aquest tram tindrà una nova fesomia.

Després de les queixes dels conductors; la carta de l'alcaldessa de Vilanova, Neus Lloveras; la conversa del conseller Lluís Recoder amb l'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i ara aquesta reunió, els canvis se centraran, en l'aspecte vertical, en la revisió de la senyalització d'avançaments, el reforç de la senyalització de velocitat i la indicació amb reflectors de la reducció de carrils en la conversió d'autovia en carretera (i el canvi a via de doble sentit).

En l'aspecte horitzontal, l'asfalt es marcarà amb fletxes de grans dimensions per subratllar aquest canvi a doble sentit, que ha provocat topades frontals i mortals sense frenada, i el servei de manteniment de l'Eix Diagonal també posarà pintura rugosa allà on els conductors puguin desviar-se per equivocació del camí que han de seguir.

stats