EDUCACIÓ
Societat 25/01/2011

Govern i entitats preparen una "resposta de país" per blindar l'escola en català

Artur Mas escenifica el suport a la immersió lingüística amb una reunió al Palau de la Generalitat amb les associacions que van liderar la resposta a la sentència del Suprem

Redacció
1 min
El president Artur Mas, amb Rigau, Mascarell i representants de la comunitat educativa

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell s'han reunit aquest dimarts amb representants d'entitats de la societat civil com Òmnium Cultural, el Centre Unesco de Catalunya o Plataforma per la Llengua, per fer front comú en la defensa del model lingüístic actual de l'escola catalana. Rigau ha assegurat que "mai no se separaran els alumnes per raó de llengua", i que no es farà "ni un pas enrere" en un model que fa trenta anys que funciona i que té el recolzament majoritari de la societat. Rigau ha criticat que algunes forces polítiques utilitzin "els pares que acaben perjudicant els seus fills".

Les entitats, satisfetes amb la reunió

El director del centre UNESCO de Catalunya, Mique Àngel Essomba, ha valorat en nom de les entitats molt positivament la trobada i ha declarat que "a l'escola catalana no hi ha cap conflicte". A més, ha demostrat la seva disposició de treballar conjuntament per aconseguir tornar a consolidar el model lingüístic català, i ha afegit que "la llibertat es construeix des de la convivència". En aquest sentit, Essomba ha volgut deixar clar que durant els darrers trenta anys, la immersió lingüística ha estat "un èxit", cosa que ho demostra el suport rebut d'institucions internacionals. Les entitats, que van signar una declaració en contra la recent sentència del Tribunal Suprem que obligava a introduir el castellà com a llengua vehicular a les escoles, estan organitzant accions de protesta que faran públiques les properes setmanes.

stats