Societat 10/07/2012

El Govern crea un nou web per informar sobre la nova matrícula universitària

La pàgina ofereix informació sobre el preu dels crèdits i sobre les sol·licituds de beques

Acn
2 min
La nova pàgina web del Govern / ACN

BarcelonaEl Govern ha engegat una pàgina web per informar els estudiants del nou sistema de preus públics universitaris de Catalunya. Per primera vegada s'estableix l'import a pagar per l'estudiant en funció del nivell de renda familiar i dels estudis escollits.

En concret, el Govern ha ideat set llindars diferents de renda familiar, en funció dels quals es paga entre el 0 i el 25% del cost total dels estudis. La web vol facilitar i orientar els estudiants durant el procés de matriculació universitària, sol·licitud de beques i altres tipus d'ajuts. Per fer-ho, s'ofereixen tres possibles itineraris segons el llindar al que es pertanyi, que l'estudiant ha de seguir per formalitzar la matrícula.

El web posa a disposició dels més de 200.000 universitaris catalans les eines necessàries per trobar el llindar que els hi correspon, així com per calcular la seva renda computable, imprescindible per saber quin itinerari de matriculació s'ha de seguir i per a la sol·licitud de beques i altres tipus d'ajuts al pagament dels estudis.

A més, els estudiants també podran resoldre els seus dubtes a través de l'adreça de correu electrònic muniversitaria@agaur.gencat.cat.

Barcelona demana la opinió dels joves

L'Ajuntament de Barcelona també ha posat en marxa una nova pàgina web. En aquest cas, el web recull l'opinió i les aportacions dels joves al nou pla d'adolescència i joventut. El consistori està traçant les línies d'actuació en l'àmbit juvenil fins al 2015, i per això espera recollir tantes idees com sigui possible per intentar que el camí a seguir s'adeqüi a les demandes dels joves. El procés de participació finalitza el 7 d'octubre i està obert a totes les persones d'entre 12 i 30 anys residents a la ciutat.

La pàgina convida a reflexionar sobre l'habitatge, l'ocupació, l'oci, la formació, l'associacionisme, la cohesió social o la salut i la prevenció.

stats