INFRAESTRUCTURES
Societat 27/05/2012

El Govern creu que l'oferta per l'Eurovegas ja supera Madrid

Albert Balanzà
2 min
Sheldon Adelson, ara fa vint dies, en l'última visita a Madrid, als terrenys on ara no es pot urbanitzar.

BARCELONAEl govern de la Generalitat fa dies que respira optimisme sobre els últims moviments amb l'Eurovegas. "S'ha treballat bé i els terrenys del Prat són inigualables", apunten fonts de l'executiu català. Però aquesta valoració ara no és aliena a la trompada que la justícia ha propinat a la candidatura de Madrid, i que ahir va transcendir: Madrid ha ofert uns terrenys a Sheldon Adelson a Alcorcón que ara no es poden urbanitzar.

L'agenda d'Adelson va obligar a avortar el viatge que una delegació catalana havia de fer el cap de setmana del 19 i 20 de maig, tal com va explicar l'ARA dies enrere i va confirmar divendres un portaveu de Las Vegas Sands Corporation, i aquest element ha fet alentir el final de la història fins al juliol. Però la part catalana se segueix reunint periòdicament almenys un cop per setmana i va prenent forma la idea que "Barcelona ha passat per davant" de l'altra opció, segons aquestes mateixes fonts.

L'executiu català, en qualsevol cas, no ha volgut ni de bon tros cantar victòria en un procés extremadament complicat que encara ha de concretar-se amb la decisió final del magnat multimilionari de Las Vegas. Ara per ara, tot i tenir en compte que s'han donat molts detalls i xifres teòriques, no hi ha res decidit sobre la taula de l'empresari nord-americà i falta el més difícil: el a venir a l'Estat.

Pugna política madrilenya

A Madrid, mentrestant, la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Madrid s'ha rebut en clau de batalla política i els socialistes, que estan molt més en contra del projecte que a Barcelona, han burxat la futbolera presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, a explicar per què "ha enganyat l'inversor" oferint uns terrenys que suscitaven dubtes judicials sobre la seva edificabilitat. "Ara el projecte de l'Eurovegas està lluny de poder tenir cabuda a Alcorcón", va apuntar ahir el secretari general del Partit Socialista de Madrid, Tomás Gómez.

stats