INFRAESTRUCTURES
Societat 06/07/2012

El Govern millorarà la seguretat al punt de la C-15 on hi ha hagut 5 morts

La Generalitat i la concessionària de l'Eix Diagonal acordaran avui la millora de la seguretat a la C-15 entre Vilanova i Vilafranca. En menys d'un mes s'hi han registrat cinc morts en accidents de trànsit.

Albert Balanzà
2 min
El quilòmetre 14 de la C-15, on s'han produït dos accidents mortals últimament.

BARCELONA.El departament de Territori i la concessionària de l'Eix Diagonal, participada entre d'altres per Acesa i Dragados, analitzaran avui les millores de seguretat i plantejaran possibles canvis en la senyalització que s'han d'introduir al quilòmetre 14 de l'autovia C-15, que uneix Manresa, Igualada, Vilafranca i Vilanova. En aquest últim tram, inaugurat el desembre del 2011, ja s'hi han produït cinc morts en accidents de trànsit en només un mes.

La reunió, a la qual assistirà el director general de Carreteres, Jordi Follia, arriba després de l'accident de l'1 de juny -en el qual van morir quatre noies de Barcelona- i el del 29 de juny -en què va morir un noi de Vilanova-, però sobretot després de la reacció dels alcaldes de Vilanova i Vilafranca, Neus Lloveras i Pere Regull. L'alcaldessa de Vilanova va enviar dimarts una carta al conseller de Territori, Lluís Recoder, en què li feia arribar "la preocupació més profunda per la sinistralitat que s'està produint repetidament" en aquest punt i li demanava "una actuació immediata i de manera urgent". L'alcalde de Vialfranca, que dissabte i ahir dijous va parlar amb el conseller per telèfon, va transmetre al Govern que "si hi ha hagut accidents, vol dir que en aquest tram no hi ha una bona visibilitat i s'ha de millorar la seguretat".

Protestes ciutadanes

La coincidència dels dos accidents mortals, en cap dels quals hi havia ni tan sols frenada, ha disparat la protesta ciutadana per la quantitat de casos de conductors que han hagut d'esquivar vehicles quan l'autovia passa a ser carretera. Els conductors ja han expressat el perill d'aquest tram, en direcció de Vilanova a Vilafranca. "Tens la sensació que et vindran de cara i no veus l'obligació de posar-te a la dreta", apunta un testimoni, Marcel·lí Ferrer. "Tothom en coneix casos", afegeix un altre testimoni, Miquel Montserrat, amic de l'última víctima de la carretera, Pere Ferrer, una persona molt coneguda a Vilanova perquè era president de la secció Família de la Talaia, el centre excursionista, i fill d'uns joiers.

El director general de Carreteres, Jordi Follia, ha posat en quarantena les causes d'aquests dos accidents succeïts en un marge tan estret de temps i ha aclarit que en el tram descendent, de Manresa a Vilanova, "això no passa". Els testimonis consultats han donat la raó a aquesta versió oficial, perquè el conductor ve d'una via amb doble sentit i ja té present que pot tenir cotxes de cara quan desemboca a l'autovia. El problema és dels cotxes que van en sentit ascendent, que passen de dos a un carril. "El que baixa va bé i es troba amb un que va malament", detalla gràficament el testimoni Marcel·lí Ferrer.

stats