Educació Superior
Societat 09/07/2012

El Govern posa en marxa una web per orientar els universitaris en la matriculació després de la pujada de preus

El nou sistema de matrícules públiques crea set llindars diferents de renda familiar en funció dels quals es paga entre el 0% i el 25% del cost total dels estudis

Acn
1 min
L'augment dels preus previst per al pròxim curs ha generat tancaments en diverses universitats, com aquest a Girona fa uns dies.

BarcelonaEl Govern ha posat en marxa una pàgina web per informar els estudiants del nou sistema de preus públics universitaris de Catalunya, que per primer cop estableix l'import que ha de pagar l'estudiant en funció del nivell de renda familiar. En concret, crea set llindars diferents de renda familiar en funció dels quals es paga entre el 0% i el 25% del cost total dels estudis.

La web 'matriculauniversitaria.cat' estarà operativa a partir d'aquest dimarts per oferir informació sobre el procés a seguir per a la matriculació universitària i la sol·licitud de beques i altres tipus d'ajuts als estudis universitaris.

La web ofereix tres possibles itineraris que l'estudiant ha de seguir per formalitzar la matrícula universitària. També posa a disposició dels més de 200.000 universitaris catalans les eines necessàries perquè puguin trobar quin llindar de renda els correspon, així com per calcular la seva renda computable, imprescindible per saber quin itinerari de matriculació s'ha de seguir i per a la sol·licitud de beques i altres tipus d'ajuts al pagament dels estudis universitaris.

D'altra banda, els estudiants també podran resoldre els seus dubtes a través de la nova adreça de correu electrònic 'muniversitaria@agaur.gencat.cat'.

stats