Societat 11/06/2012

El Govern prepara una llei del canvi climàtic

Recoder assegura que la norma situarà Catalunya "a l'avantguarda de la lluita contra aquest fenomen"

Thaïs Gutiérrez
1 min

BarcelonaLa Generalitat treballa en la creació d'una llei del canvi climatic, que s'aprovi al llarg d'aquesta legislatura i que serveixi per "situar Catalunya en l'avantguarda de la lluita contra aquest fenomen que ja no és invisible", tal i com ha avançat aquest dilluns el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder.

El conseller no ha volgut concretar quin serà el calendari de la llei, però ha dit que es farà abans que acabi la legislatura perquè Catalunya tingui "una economia més verda".

Això vol dir, per exemple, "afavorir nous sectors menys contaminants, fer evolucionar el model energètic cap a un més net i més independent, fomentar la cultura de l'estalvi i l'eficiència, desincentivar les emissions de gasos contaminants i avançar cap a una major transparència en els costos de l'ús dels recursos", segons ha explicat Recoder.

El conseller ha insistit especialment en la importància de la "fiscalitat verda" que suposarà, ha dit, "usar la capacitat fiscal del govern per afavorir o desincentivar algunes actituds envers el medi ambient".

stats