SOCIETAT
Societat 18/01/2011

El Govern dóna suport a la prohibició del burca a Lleida tot i la suspensió del TSJC

El tribunal ha suspès de manera cautelar el veto de l'Ajuntament de Lleida al vel islàmic als espais municipals

Acn
1 min
Francesc Homs a la roda de premsa posterior a la reunió entre Mas i Hereu

BarcelonaEl Govern de la Generalitat veu amb "bons ulls" la decisió que en el seu dia va prendre l'Ajuntament de Lleida de prohibir el burca, el nicab i altres peces de roba que tapin la cara de forma integral als edificis municipals. D'aquesta manera, l'executiu català s'ha situat al costat de l'Ajuntament després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi suspès cautelarment l'acord de la Paeria.

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha dit que l'executiu és contrari a l'ús de "signes que es presenten d'identitat' però que "violenten els valors més essencials". L'acord de la Paeria, que va entrar en vigor al desembre, va tenir el suport de PSC, CiU i el PPC. El TSJC ha fet aquesta suspensió cautelar després del recurs presentat per l'associació musulmana Watani.

Lleida, que va ser el primer municipi de Catalunya i de l'Estat a implantar aquesta prohibició, haurà d'esperar a aplicar-la fins que la justícia no dictamini definitivament sobre el recurs que ha presentat. En tot cas, l'Ajuntament ha anunciat que recorrerà la suspensió cautelar.

Després de la reunió del Consell Executiu, Homs ha assegurat que el Govern "és contrari a la utilització de signes que es presenten com a signes d'identitat però que violenten els valors més essencials del nostre funcionament i la nostra vida de convivència democràtica".

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha demanat aquest dimarts un regulació general sobre l'ús del burca. El Govern, però, no s'hi ha pronunciat.

stats