INFRAESTRUCTURES
Societat 28/08/2012

El Govern promet transparència amb les negociacions d'Eurovegas

Marta Pinzolas
2 min

BARCELONA.El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va sortir ahir al pas de les crítiques contra Eurovegas i va voler tranquil·litzar la ciutadania prometent transparència. Segons Recoder, tan bon punt es faci pública la ubicació del complex d'oci i congressos del magnat Sheldon Adelson, i en el cas que s'escullin els terrenys de Catalunya, la Generalitat informarà la població de la negociació que es dugui a terme i dels principis d'acord als quals es pugui arribar. "El país té dret a conèixer fins a l'últim detall del projecte i el Govern té l'obligació d'explicar-lo", va assegurar Lluís Recoder en una entrevista a RAC1.

El conseller fins i tot va confessar que entenia que la gent estigués "preocupada" per tot el que s'havia anat dient al voltant del projecte i que, segons ell, "no té res a veure amb la realitat". Tot i així, i en la línia del que ja havia anunciat anteriorment el Govern, el conseller va dir que la "negociació important" vindria un cop se sabés la ubicació, que encara no està decidida. "La informació que tenim diu que no hi ha res decidit i no puc ni assegurar que la decisió s'anunciï el 15 de setembre", va informar el conseller, en resposta a les insinuacions de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, que havia suggerit que era molt probable que el complex de Sheldon Adelson es construís a Madrid.

El titular de Territori i Sostenibilitat també va respondre a les declaracions de l'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, que la setmana passada va posicionar-se en contra del complex. Recoder va explicar que respecta l'opinió del clergue i va afegir que el Govern, en cas d'acollir Eurovegas al delta del Llobregat, treballarà per fer respectar els "valors humanístics" dels quals va parlar l'abat.

Més detractors del projecte

Església Plural, una associació formada per cristians de base, va fer públic ahir un comunicat en què oferia tot el seu suport a l'abat de Montserrat i al bisbe de Sant Feliu de Llobregat, contraris al projecte.

L'entitat va lamentar la falta d'un posicionament comú de tot l'episcopat català i va demanar a la societat civil que es mobilitzi en contra d'Eurovegas. Referint-se al Govern, va escriure que la seva decisió "no pot deixar a les noves generacions una bomba de rellotgeria que pot alimentar la degradació humana".

stats