Societat 12/03/2012

El Govern podria elevar fins al 5% la propera retallada de sou dels funcionaris, segons 'La Vanguardia'

Aquest tercer pla d'ajustos de l'Executiu català tindria lloc en la paga de Nadal i seria més elevat que el 3% que havien anunciat

Ara
1 min
Els metges asseguren que es guiaran només pels protocols mèdics i no pels criteris economicistes que exigeixen les direccions.

BarcelonaEl diari del Grupo Godó adverteix que el Govern d'Artur Mas podria engegar un tercer paquet de retallades que afectaria directament el sou dels funcionaris i també els ingressos de l'administració. Concretament, 'La Vanguardia' diu que es tractaria d'una retallada del 5% del seu sou, que s'efectuaria durant la paga de Nadal i que superaria el 3% anunciat anteriorment.

Aquesta tercera retallada, segons el diari, l'haurà de dur a terme el Govern català "sense ajuda de l'Estat", perquè el govern espanyol, a mans de Mariano Rajoy, ha imposat a les autonomies un ajust de 15.600 milions d'euros. A més, afegeix que serà difícil fer-lo sense "més impostos" i "sense més retallades". Entre les noves retallades que anuncia el diari, hi ha un 5% més de reducció sobre el 20% d'entitats dependents de la Generalitat.

stats