SANITAT
Societat 30/09/2011

El Govern entén que el personal mèdic es va excedir en la protesta a l'ICS

El secretari d'Estratègia, Coordinació i Salut Pública, Francesc Sancho, es mostra convençut que s'arribarà a un acord. La conselleria de Boi Ruiz diu que entén la "intranquil·litat" dels metges

Acn
2 min

BarcelonaEl secretari d'Estratègia, Coordinació i Salut Pública, Francesc Sancho, ha considerat aquest divendres que els metges i les infermeres que aquest dijous van ocupar la seu de l'Institut Català de la Salut (ICS) van anar "un puntet més enllà del que havien d'anar" i ha assegurat que no comparteix ni les actituds ni les imatges que es van viure. Tot i això, ha considerat que es tracta d'un "problema puntual", emmarcat en un procés de negociació al qual no ha volgut "donar més importància".

Sancho ha entès la "intranquil·litat" dels metges però ha assegurat que els resultats de salut continuen sent els mateixos. Ha afegit que està confiat que s'arribarà a un acord, com s'ha fet en altres centres. En declaracions als mitjans després de presentar l'Agència de Salut Pública, Sancho ha valorat que l'ocupació de l'ICS aquest dijous i la irrupció a la sala on s'estava fent la reunió entre sindicats i gerència de l'ICS per arribar a un acord sobre com estalviar 45 milions d'euros del capítol de despesa de personal s'ha d'emmarcar en el moment "puntual" d'una reivindicació.

Sancho no ha volgut donar-hi més importància i s'ha mostrat confiat que les negociacions "no es trencaran" i es podrà arribar a un acord, tot i que els sindicats reiteren que no acceptaran la reducció a la meitat de la paga de Nadal i l'ajornament del cobrament de guàrdies i certs complements pel proper any. El secretari d'Estratègia ha assegurat que, tot i el que va succeir aquest dijous, el Govern manté la voluntat de negociar i d'arribar a un acord.

Ha explicat que està segur que serà possible entendre's amb els professionals perquè ha dit, com ja han fet altres membres del Govern, que si això ha sigut possible en d'altres consorcis o centres hospitalaris que no depenen de l'ICS, com l'Hospital del Mar o el Consorci Sanitari de Terrassa, també és possible a la institució pública. "Aquí també hi ha la capacitat d'arribar a un acord", ha declarat.

stats