Societat 01/02/2012

El Govern no tancarà de moment centres escolars pel mal temps

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha explicat que si la meteorologia es complica algunes escoles podrien acabar les classes al migdia

Ara
2 min

BarcelonaEl conseller d'Interior, Felip Puig, ha comparegut després de la reunió del consell assessor del pla especial per nevades a Catalunya (Neucat) per explicar les principals línies de treball i assegurar que el país està "raonablement preparat" per a un episodi de fred i neu com el que s'aproxima. La conselleria d'Ensenyament ha descartat, de moment, anul·lar les classes per prevenció de cara a la situació meteorològica. El que sí que està previst, segons ha confirmat Puig, és que alguns centres –en les comarques més afectades per les precipitacions– puguin escurçar la jornada i acabar les classes al migdia. Així, poc després de les nou del matí, quan els nens comencen classe, es podria decidir que tornessin a dinar a casa. De cara a divendres, es tornarà a estudiar la situació.

Puig ha concretat que no s'espera una nevada de tanta intensitat com la que es va viure fa dos anys. Ha concretat que s'espera que la neu arribi en dues fases. La primera, a partir d'aquesta nit, afectarà algunes comarques interiors, mentre que la segona, que començarà demà al migdia, anirà de Girona cap a Barcelona. Això serà, segons Puig, "l'avantsala d'un episodi de molt baixes temperatures" durant el cap de setmana. Puig ha assegurat que davant les possibles afectacions a serveis públics, mobilitat o col·lectius vulnerables, s'han activat els diferents plans d'emergència. Tots els operadors d'infraestructures de mobilitat i de serveis bàsics "estan preparats per a possibles incidències", segons ha remarcat.

D'acord amb el Servei Català de Trànsit i amb els Mossos d'Esquadra, Puig ha avançat que, en funció de com evolucioni la situació meteorològica, es preveuen talls i desviaments en algunes carreteres per evitar haver d'anar a rescatar conductors atrapats. També ha informat que Endesa i Gas Natural tenen "a punt" tots els mecanismes per a casos d'emergència.

Puig ha recomanat que s'evitin els desplaçaments si no són necessaris i màxima precaució, sobretot entre els col·lectius més vulnerables, com ara la gent gran. Fins ara, més de 25 municipis ja han activat els seus plans d'emergència per neu i fred.

stats