Societat 25/08/2011

Grans xefs es convertiran en 'Caçadors de bolets' a la tardor

La vuitena temporada de Caçadors de bolets , que TV3 estrenarà al setembre, estarà protagonitzada per nou grans cuiners, que prepararan receptes a partir dels bolets que ells mateixos hagin trobat al bosc.

Albert Castellví Roca
2 min
Ada Parellada apareixerà al programa, però no anirà a buscar bolets, sinó que donarà consells per millorar l'alimentació.

Barcelona.TV3 ja prepara el retorn a la graella d'un dels espais que més bé ha funcionat, tardor rere tardor, des que es va estrenar l'any 2004. Caçadors de bolets tornarà a la seva cita habitual de finals de setembre amb l'essència intacta però amb molts elements de renovació.

El més destacat serà la presència, en cadascuna de les nou edicions previstes per a aquesta vuitena temporada, d'un cuiner de prestigi que, per un dia, canviarà el davantal per les botes de muntanya i acompanyarà l'equip del programa a buscar bolets. Després es convertiran en un dels ingredients del plat que prepararà. La majoria d'aquests xefs -Joan Roca, Fermí Puig, Nandu Jubany, Fina Puigdevall, Xavier Pellicer, Paco Pérez, les germanes Rexach i les cuineres de Sils- són catalans, però hi haurà una excepció: el cuiner basc Juan Mari Arzak participarà en una edició especial del programa dedicada als bolets de primavera i rodada a la serra d'Urbasa, entre Navarra i Euskadi.

'El taller de l'Ada'

Una altra cuinera que tindrà presència al programa és Ada Parellada, tot i que ho farà d'una manera diferent. Parellada explotarà més aviat la seva vessant de divulgadora de la gastronomia, i setmanalment conduirà una secció, El taller de l'Ada , en què, acompanyada de cinc nens -diferents en cada emissió-, donarà consells culinaris i descobrirà alguns secrets que contribuiran a millorar l'alimentació de petits i grans.

El programa estrenarà careta i imatge gràfica, però mantindrà intactes altres trets distintius, com la veu d'Òscar Dalmau amb el seu punt d'ironia o la presència del micòleg Enric Gràcia, que hi posa la part més científica i que proposarà trucs per distingir els bolets i conservar-los.

Caçadors de bolets va debutar fa set anys amb una audiència excepcional: 850.000 espectadors i una quota mitjana del 32,2%. Tot i que amb el temps ha perdut pistonada, el 2010 va obtenir uns resultats gens menyspreables, amb un share del 19,6% i 640.000 seguidors.

stats